Inhuldiging van ons cultureel centrum in zaal Freddy Thielemans

Logo default

Deze 10 december 2019 was een feestdag voor de Berg van Barmhartigheid.

 

Het is in een hartelijke sfeer, groter dan elke partijdige kloof, dat bij de Berg van Barmhartigheid de zaal “Freddy Thielemans” werd ingehuldigd in de onlangs gerenoveerde gebouwen. De voormalige burgemeester, omringd door degenen die veel met hem omgingen, heeft het event opgeluisterd met zijn aanwezigheid.

 

Het was unaniem dat de Raad van Bestuur deze beslissing nam tijdens zijn zitting van 17 oktober 2019. Deze keuze lag voor de hand omdat er altijd een bijzondere band heeft bestaan tussen de voormalige burgemeester en onze instelling die niet kan worden verklaard. Het was waarschijnlijk omdat hij het was en omdat wij het waren. Zonder dat dit kan uitgelegd worden, kwam F. Thielemans regelmatig langs om dag te zeggen of om een event zoals een eedaflegging van het personeel te op te luisteren.

 

Het feit de naam te geven van de voormalige burgemeester is niets anders dan een vorm van erkenning voor deze nabijheid.

 

Maar het project dat deze zaal vormt, zit hem als gegoten. In het hart van de Marollen een plaats openen gewijd aan beeldende kunst met de ambitie om de cultuur van de hele bevolking samen te brengen is een project dat Freddy Thielemans zeker had willen dragen. Allen die de voormalige burgemeester ooit hebben benaderd waren onder de indruk enerzijds van zijn uitgebreide cultuur en zijn nieuwsgierigheid en zijn permanente waakzaamheid en anderzijds door dit vermogen om zijn gesprekspartner op zijn gemak te stellen of het nu ambassadeurs, ministers of burgers van de Stad betrof.

 

De keuze om deze plaats zo te noemen plaatst de grens van onze ambities in het hart van deze buurt waar onze voormalige burgemeester zoveel van hield zeer hoog. We zullen proberen deze uitdaging aan te gaan.

 

Link naar de foto's