Het Tanteke

Content
Content

 Het Tanteke is een seizoensbier (6,5°) dat voor onze 400ste verjaardag werd ontwikkeld door brouwerij En Stoemelings en het Institut Meurice (HELdB).

Dit bier brengt hulde aan een 17e-eeuwse. Het recept bevat haver en gedroogde bladeren van ijzerkruid en spreekt over de geneestkrachtige eigenschappen van deze drank. IJzerkruid geeft het bier een licht citroenachtige smaak, wat voor een frisse toets zorgt. 

Tanteke is te vinden in de meeste supermarkten in België en kan ook rechtstreeks gekocht worden via de website van de brouwerij En Stoemelings.

Onze openbare instelling maakt geen winst op de commercialisering van dit bier.

 

Het Tanteke is een verkleinwoord van « Tante ». Dit bier dankt zijn naam aan een verhaal over de prins van Joinville, derde zoon van koning Louis Philippe d’Orléans. Hij beweerde dat hij het mooie horloge was vergeten dat hij van zijn moeder, koningin Marie-Amélie, had gekregen. Hij had het in feite verpand bij het Crédit Municipal de Paris om een gokschuld af te betalen. Het verhaal deed de ronde in Parijs en sindsdien worden de Bergen van Barmhartigheid « mijn tante » genoemd.