Herdenkingsmunt : Hoe kan je hem verkrijgen?

Logo default

Op vrijdag 9 november 2018 hebben we de pers en enkele vrienden uitgenodigd om onze herdenkingsstuk te presenteren.

Deze gebeurtenis eert ons, want de instelling viert ook maar om het jaar zijn verjaardag en deze keer is het zijn 400ste. Dit gaat dan ook gepaard met spéciale evenementen waaronder deze herdenkingsstuk.

Als onderdeel van de voorbereidingen van dit jubileum hebben we contacten proberen te leggen met B post voor een herdenkingszegel. Maar na meerdere aanvragen werd deze afgewezen.

Het herdenkingsstuk daarentegen genoot onmiddellijk van een positive aandacht van de minister van Financiën en van mevrouw Van Herzele (Belgische Koninklijke Muntmeester).

monnaie RV

 

Dankzij de ontwerpers van de Koninklijke Munt is het herdenkingsstuk prachtig . Deze werd in België ontworpen , maar in Nederland geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt, vanwege economische maatregelen door de Belgische regering. Die samenwerking is er ééntje die we mogen onderlijnen aangezien die optimaal blijkt te werken.

 

Wat is dan logischer, ten slotte, dan de oudste financiële instelling van het land te vieren door een herdenkingsstuk te slaan. Geld, zoals de Berg van Barmhartigheid, hebben gemeen dat hun geloofwaardigheid berust op een essentiële waarde : het vertrouwen

 

Wil je deze herdenkingsmunt ook hebben ?

Dan kan je deze bestellen via de volgende link